Lancering Bikkels in de Bouw


Hét platform voor de vakman in de bouw

Vianen, 15 december 2015 – Bikkels in de Bouw is het nieuwe platform voor ZZP’ers in de bouw en slaat daarmee de brug tussen de zelfstandige vakman en zijn toeleveranciers. Vraag en aanbod binnen de bouwbranche zullen elkaar hierdoor veel gemakkelijker kunnen vinden. Inmiddels zijn 14 partners aan boord van dit platform.

Bikkels in de Bouw is de oplossing voor tijdgebrek
Dagelijks leveren deze zelfstandige ondernemers vakwerk. Om dat te kunnen blijven doen, zullen zij zich op de hoogte moeten houden van nieuwe en betere (bouw)producten en de toepassing daarvan. Zaken als boekhouden, pensioen, verzekeringen tot en met briefpapier en vervoer vragen ook nog eens aandacht. “En dat terwijl deze Bikkels, want dat zijn het, ongelooflijk druk zijn. De meesten werken zo’n 60 uur in de week. Even tijd voor een cursus of een training is er vaak niet. Ik wil met dit platform juist voor dat tijdgebrek een oplossing bieden”, zegt initiatiefnemer Arjen Meijer.

Vandaag online met website en sociale media
Dat ontzorgen komt onder andere tot uiting in de vandaag gelanceerde website www.bikkelsindebouw.nl. “De site is speciaal bedoeld voor al die vakmensen. Op de site kunnen zij snel handige informatie vinden en zich aanmelden voor het digitale Bikkel nieuws. Ook via sociale media zoals Facebook en Twitter informeer ik hen over vaknieuws, aanbiedingen, kortingen en andere zaken waar ze mee bezig zijn”, vertelt Nynke Greidanus, campagneleider van Bikkels in de Bouw.

Concrete Bikkel middagen op locatie
Maar dat is niet het enige: jaarlijks worden er zo’n 40 zogenoemde Bikkel middagen georganiseerd. Deze middagen zijn niet alleen verdeeld over de verschillende regio’s, maar ook per thema. In het eerste kwartaal zijn dat de Zolderverbouwing en de Aanbouw. Zo kan de vakman zelf bepalen of deze middag iets voor hem is. Arjen: “Welllicht het meest bijzondere aan de Bikkel middagen zijn de locaties. Traditioneel worden kennismiddagen bij de bouwgroothandel gehouden. Dat is logisch, want daar moeten zij regelmatig zijn. We kiezen óók voor locaties waar de vakman graag komt. Zoals de bedrijfswagendealer, waar iedereen kan proeven aan de nieuwste busjes. Of de ijzerwarenvakhandel, toch een beetje de snoepwinkel voor elke vakman.”

Samenwerking met Zelfstandigen Bouw
De informatie over ondernemen maakt Bikkels in de Bouw overigens niet zelf. Het platform werkt nauw samen met ‘Zelfstandigen Bouw’, dé organisatie die ZPP’ers in de bouw ondersteunt met advies en juridische bijstand. “Onze samenwerking is zojuist formeel ondertekend”, vertelt Arjen trots. “Bikkels in de Bouw staat voor zorgeloos, lucratief en vakmanschap. De diensten van Zelfstandigen Bouw geven optimaal invulling aan dat zorgeloze.”

Ook commercieel aantrekkelijk voor toeleveranciers
Het platform is ook zeer aantrekkelijk voor toeleveranciers. Deze doelgroep is niet langer commercieel te negeren met circa 114.000 algemene vakmensen, specialisten zoals de stukadoors en schilders nog niet eens meegerekend. En dit aantal is groeiende.

Vliegende start met 14 partners
Bikkels in Bouw kent een vliegende start. Nu al zijn 14 grote namen van partners aan boord: BASF/PCI Afbouw, Bosch Powertools, Eisma Media, Faay Vianen, Kingspan, Knauf, Mercedes Benz, Skantrea, Techcomlight, Trespa, Ubbink, Unilin, Velux en Zelfstandigen Bouw. Gezien de enthousiaste ontvangst van het concept bij al deze partijen, verwacht Arjen dat het aantal partners snel toeneemt. Leveranciers die interesse in dit platform hebben kunnen Arjen benaderen voor een kennismaking.

Bereikbaarheid van Bikkels in de Bouw 
Email: info@bikkelsindebouw.nl
Website: www.bikkelsindebouw.nl
Twitter: www.twitter.com/bikkelsindebouw
Linkedin: www.linkedin.com/company/bikkels-in-de-bouw
Facebook: www.facebook.com/bikkelsindebouw