Nieuwe Energiebesparingsverkenner online

Betere investeringsbeslissingen: voor individu en professional
De Energiebesparingsverkenner is een handige tool voor iedereen die aan de slag wil met het toepassen van energiemaatregelen, maar hulp wil bij de keuze. De Energiebesparingsverkenner toont snel en overzichtelijk de energiebesparingsmogelijkheden van een woning en berekent daarbij direct het financiële voordeel. Zo is de keuze waarin te investeringen beter te maken.

Ook professionals die huizen verhuren, verkopen, bouwen of verbouwen kunnen gebruik maken van deze tool. De verkenner is namelijk voor één enkele woning, maar ook voor meerdere woningen samen, te gebruiken.

De user interface van de verkenner is geheel vernieuwd. Naast de kosten en besparingen van energiemaatregelen, geeft de verkenner meteen ook een indicatie van het energielabel.

Vanaf vandaag staat deze Energiebesparingsverkenner online.

Nieuwe rekensystematiek
In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft BuildDesk de nieuwe website voor de Energiebesparingsverkenner ontwikkeld. Voor deze versie maakte BuildDesk ook al de onderliggende rekenmodule. In deze laatste versie is de nieuwe rekensystematiek voor het energielabel en de Energie-Index verwerkt. Samen zijn deze goed voor maar liefst 10 miljoen berekeningen. Elke getroffen maatregel wordt nu door de verkenner doorberekenend en heeft dus invloed op de indicatie.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de achtergronden en gehanteerde ontwikkelmethoden van de Energiebesparingsverkenner? Of wilt u weten hoe BuildDesk aan uw (reken)software kan bijdragen? Neem dan contact op met Joris Berben via joris.berben@builddesk.com of telefoon 026 353 7272.