Historie BuildDesk

BuildDesk Advies, ontstaan door een samenvoeging van verschillende gerenommeerde adviesbureaus, heeft een zeer rijke geschiedenis en daarmee een enorme schat aan ervaring.

In een notendop
Sinds 1979 gaf Stichting Energie Anders vanaf een boot aan de kade in Hoek van Holland al voorlichting over dat je ook anders kon omgaan met energie. Tien jaar later is dit omgedoopt tot CEA. Hoewel SEA en CEA hetzelfde klinken, was CEA een professioneel en commercieel Communicatie En Adviesbureau over duurzaamheid en milieu.

In 2002 heeft CEA zich uitgebreid door samen te gaan werken met EBM-consult, het voormalige Damen Consultants Arnhem (opgericht in 1992), in nieuw te vormen CEA groep. In 2006 heeft deze groep haar vleugels verder uitgeslagen door ook Epact Software en Milieukundig Onderzoek en OntwerpBureau BOOM-Duijvestein (opgericht in 1973) toe te voegen aan de groep. Daarmee ontstond een fullservice adviesbureau rondom energie-efficientie en duurzaamheid. Een zeer interessante partij. Zo ook voor steenwolgigant Rockwool dat in de CEA groep in 2007 een goede partij vond om daarmee haar in 2002 opgerichte adviesbureau BuildDesk in Denemarken en in 2004 in Nederland, op de kaart te zetten.

Na de verzelfstandiging in 2012 en een intensieve samenwerking met het Delfste Vabi Software (2013 – 2014) staat BuildDesk Advies – onder leiding van Arjen Meijer – op eigen benen. Met een heldere focus op het maken van modellen en rekenmethodes, al dan niet vastgelegd in software, omtrent energie en energiebesparing. Strategisch sterk, methodisch slim en aangenaam pragmatisch in de aanpak. Dat is de kracht van BuildDesk Advies.